Local Seach Optimization Services

Linkbuilding

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een van de belangrijkste tools voor zoekmachineoptimalisatie en bestaat uit het bewust vergroten van het aantal backlinks en het verbeteren van de kwaliteit en inhoud ervan. Backlinks verwijzen naar je eigen website. Het aantal backlinks wordt door zoekmachines gezien als maatstaf voor de werkelijke populariteit van de website, waardoor de ranking in de lijst van alle websites en links toeneemt. Het doel van linkbuilden is om zoveel mogelijk verschillende backlinks naar een homepage te creëren om zo de populariteit en ranking van de website te verhogen.

Kwalitatief link builden

Een goede linkstructuur wordt gevormd door backlinks. Het aantal en de kwaliteit van de links bepalen de criteria voor de evaluatie van de website door de zoekmachine. Kunstmatige backlinks zijn ongewenst, omdat "Google" die verbiedt en bestraft. De beslissende factor is dus niet het aantal backlinks, maar de kwaliteit ervan. Wat vroeger mogelijk was met het plaatsen van veel backlinks, wordt nu bepaald door de toegevoegde waarde van een pagina waar de link op staat. De voorkeur gaat uit naar links op websites die qua inhoud raakvlakken hebben met de website.

Plaatsing Links

Bij de plaatsing van links is de juiste mix tussen anchors gewenst, deze moet niet te eenzijdig zijn. Blogs zijn populair en maken directe communicatie en commentaar op alle bijdragen mogelijk. In deze commentaren kun je ook links en verwijzingen naar je eigen website plaatsen. Daarnaast kun je links plaatsen op sterke startpagina’s en fora die belangrijk zijn binnen je branche. De betrouwbaarheid en autoriteit van een website waar je een link plaatst is van groot belang, omdat zoekmachines hier veel waarde aan hechten.

Content van de website

Verreweg de beste manier om externe links naar de pagina van een bedrijf te genereren is door de content aan te passen op de linkende website. Het onderwerp van je content dient dus te passen bij die van de linkende website. Het is ook van groot belang dat het thema of de doelgroep van de linkende website past bij je website. Een website of forum met autoriteit binnen je branche kan ook de autoriteit van je eigen website versterken via linkbuilding. Door waardevolle content met keywords te maken, genereer je ook links van andere pagina's, omdat je een bron van autoriteit bent over een onderwerp.

Linkbuilden: meer verkeer naar je website

Links kunnen het beste worden geplaatst op websites met veel bezoekers. Alleen dan kan linkbuilding het verkeer van een pagina verhogen. De focus ligt dus op het plaatsen van links die daadwerkelijk verkeer of conversie opleveren. Het aantal en de kwaliteit van de links zijn de signaalgevers voor de populariteit van de site. Hoe vaker een website wordt genoemd, hoe belangrijker deze is voor de plaatsing van de zoekmachine.

Resultaten linkbuilding

Voor het krijgen van echt goede backlinks heb je veel uithoudingsvermogen en geduld nodig. Want hoe waardevoller een link is, hoe moeilijker het is om deze te krijgen. Deze links bieden echter de beste effecten voor zoekmachine optimalisatie en geven Google vertrouwen in je website. Het doel van linkbuilden is een natuurlijke linkstructuur creëren die op de lange termijn een blijvende positieve invloed heeft op de positionering in het zoekproces. Links moeten ook in de toekomst waardevol blijven voor een website. Updates van Google mogen geen invloed hebben op de linkbuilding om penalty’s te voorkomen.

Het kan soms maanden duren voordat een website door Google wordt gerankt. Hetzelfde geldt voor linkbuilden. Linkbuilding is een lange termijn proces, nauwkeurigheid is zeer belangrijk en daarom kun je dit werk het beste aan professionals overlaten. Shortcuts zijn niet mogelijk, het duurt minimaal 3 maanden voordat je de effecten ziet van linkbuilden. Garanties in cijfers kunnen niet gegeven worden. Succesvolle resultaten zullen echter langdurig effect hebben en zorgen voor een betere vindbaarheid in zoekmachines, meer bezoekers en meer klanten.